Концерт сопранисткиње Евгеније Јeремић

Евгенија Јеремић, сопранисткиња и добитница награде за НАЈУСПЕШНИЈЕГ МЛАДОГ УМЕТНИКА за 2018. годину по избору Удружења музичких уметника Србије, одржаће концерт у недељу 17. новембра у 11сати, у Коларчевој задужбини.

Програм:

Клавирска сарадња Сара Абрамовић.

Концерт је подржан од Министарства културе и информисања. Улаз је слободан.

Биографија

Евгенија Јеремић, рођена је у Крагујевцу 1991. године, где је завршила своје основно и средње музичко образовање на одсеку за соло певање у класи Лидије Јевремовић. Студије соло певања започиње на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу у класи проф. Марине Трајковић Биџовски. Студије наставља на Факултету музичке уметности у Београду, где је и мастерирала јуна 2016-те године, у класи проф.др. Виолете Панчетовић Радаковић.

Током школовања, учествовала је на бројним такмичењима на којима је освајала прве награде, а од најбитнијих се издвајају следеће:

Прва награда на 2. Интернационалном такмичењу „Елена Николаи“ (Бугарска, 2014-те године), Прва награда на 43. Интернационалном такмичењу Музичке омладине Jeunesses Musicales (Србија, 2013-те године), као и награде и звања лауреата на такмичењима: Никола Цвејић (Рума), Лазар Јовановић ( Београд), Петар Коњовић (Београд).

2011-те године, примљена је у оперски студио „Борислав Поповић“ Народног Позоришта у Београду, који је водила примадона Радмила Бакочевић, а потом и првакиња опере Сузана Шуваковић Савић. У опери „Сестра Анђелика“ дебитује 2012-те године, као члан оперског студиа. У мају 2014-те године, у оквиру оперског студиа Факултета музичке уметности, под диригентском палицом Драгане Радаковић, дебитује и у улози Станке из опере „На Уранку“ Станислава Биничког. Њен оперски репертоар обухвата и следеће улоге: Микаела ( Ж. Бизе – „Кармен“), Виолета Валери (Ђ. Верди – „Травијата“), Дездемона (Ђ. Верди – „Отело“), Сестра Анђелика (Ђ. Пучини – „Сестра Анђелика“), Мими (Ђ. Пучини – „Боеми“), Розалинда (Ј.Штраус –„Слепи миш“), Коштана ( П.Коњовић – „Коштана)...

Као солиста наступала са оркестарским и камерним ансамблима у држави и иностранству, као што су: Хор и Симфонијски оркестар Радио телевизије Србије, Београдском филхармонијом, Белоруском филхармонијом, оркестром Пловдивске опере, оркестром опере из Брашова, уметничким ансамблом „Станислав Бинички“, Филхармонијом младих „Борислав Пашћан“,Нишком филхармонијом...

Током студија, 2014-те постаје добитник из фондова Данице Мастиловић и Бисерке Цвејић, а 2015-те је проглашена за студента генерације Факултета музичке уметности у Београду. Исте године постаје и добитник ревије класичне музике „Музика класика“, за најмлађег извођача године. У Минску, 2016-те године постаје добитник и међународно признате уметничке награде „Белбренд“ у категорији за соло певање, док јој 2019-те године Удружење музичкких уметника Србије (УМУС) додељује награду за најуспешнијег младог уметника у 2018-ој години.

 

 

Штампа