Концерт Леа Борисављевића

Концерт је  одржан у свечаној сали М.Ш. Станковић у улици Кнеза Милоша 1а у недељу 21. априла 2019. у 19 часова. 

П Р О Г Р А М

Јохан Себастијан БАХ: Партита бр. 2 c-mol BWV 826
(1865-1750)
Sinfonia
Allemande
Courante
Sarabande
Rondeau
Capriccio

Лудвиг ван БЕТОВЕН: Соната ор. 31 бр. 2 d-moll
(1770-1827)
Largo – Allegro
Adagio
Allegretto

Дмитриј ШОСТАКОВИЧ: Прелудијум и фуга бр. 24 d-moll
(1906-1975)

Василије МОКРАЊАЦ: Етида бр. 3 e-moll
(1923-1984)

Франц ЛИСТ: Мађарска рапсодија бр. 6 Des-dur
(1811-1866)

Лео Борисављевић

БИОГРАФИЈА

ЛЕО БОРИСАВЉЕВИЋ (Београд,1993) је завршио мастер студије клавира на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Владимира Милошевића. Тренутно је на музичком усавршавању на Leopold Mozart Zentrum у Аугсбургу, Немачка у класи проф. Евгеније Рубинове. Клавир је почео да учи код проф. Емилије Герасимовић, а наставио у класи проф. Олге Бауер.

Освојио је бројна признања и награде на домаћим и међународним такмичењима и фестивалима.. Победник је међународног такмичења „Бољшој“ (Златна матрјошка) у оквиру међународног фестивала на Мокрој Гори, (Кустендорф, 2015). На смотри музичких талената у Сремским Карловцима 2011. проглашен је од стране Удружења музичких педагога Србије посебним талентом са препоруком за даље праћење у развоју.

Наступао је у сали Београдске филхармоније, Задужбини Илије Коларца и многим другим салама у Београду и широм Србије, у Босни и Херцеговини, Аустрији, Немачкој, Италији и Хрватској, као и у радио и ТВ емисијама. Одржао је 10 солистичких концерата у Галерији Српске академије наука и уметности у Београду. У Великој дворани Коларчеве задужбине извео је 2015. Шопенов Клавирски концерт у е-молу са гудачким квартетом VAE SOLI, а 2016. у истој дворани, Бахов Клавирски концерт у де-молу и Концерт за 2 клавира у ц молу (са Иваном Башићем), са гудачким ансамблом „АMOROSO“.

Усавршавао се на мајсторским курсевима клавира Сијавуша Гаџијева, Невене Поповић, Софије Гуљак, Рустема Сајткулова, Јурија Кота, Марине Хорак, Едмунда Дејва, Памеле Хаул и Евгеније Рубинове . У области камерне музике усавршавао се на летњој школи „Colluvio“ у Аустрији у оквиру које је свирао на концертима у више европских земаља.

Штампа