Концерт чембалисткиње Софије Перовић под називом: Јесте ли за плес?

У петак, 10. новембра 2023.г. од 20 ч и 30 минута у Дому војске у Београду, у оквиру „20. фестивала Чембало, жива уметност“ одржаће се концерт Софије Перовић под називом : Јесте ли за плес?

Овим концертом чембалисткиња Софија Перовић ће представити поједине делове свита Рамоа, Баха, Клерамбоа, Хендла и Милоша Петровића као и Скарлатијев Фанданго. Концерт је из нашег музичког циклуса за ову годину и потпомогнут је средствима Града Београда а у сарадњи са КЦБ.

Улаз је слободан!

Биографија:

Софија Перовић је завршила докторске студије чембала на ФМУ у класи проф. Зорице Ћетковић. Докторирала је књижевност на Филолошком факултету у Београду, а трећи докторат из области оперске режије одбранила је на Универзитету Париз 8. Као оперски редитељ пред београдском публиком дебитовала је 2014. године режијом Монтевердијеве опере Крунисање Попеје(Мадленианум). Наредне године је поставила на сцену Битеф театра монооперу Франсиса Пуленка Људски глас, са којом је гостовала на међународном фестивал Котор Арт. Такође је режирала и продуцирала српску премијеру опере Бела ружа Уда Цимермана у Дорћол плацу. Као чембалисткиња се усавршавала у земљи и иностранству код истакнутих чембалиста. Као стипендисткиња шпанске владе 2008. и 2011. године је учествовала на Међународном фестивалу Мануел де Фаља у Гранади где је похађала мајсторску радионицу Меги Кол и свирала на завршним концертима фестивала, као и на концерту Tocar con… Редовно наступа као солисткиња и у камерним ансамблима, а негује афинитет и према савременој музици (премијерно је извела више композиција домаћих аутора које су јој биле посвећене). 

Више информација о концерту можете видети на овој адреси:

https://www.kcb.org.rs/2023/11/20-medjunarodni-festival-cembalo-ziva-umetnost-sofija-perovic/?script=cir

sofija


Штампа